Mijn avonturen als startende ondernemer-deel 2

Zoals in deel 1 beschreven, was ik dus kandidaat om het traject in Starterslabo te volgen met het doel om op te starten als ondernemer. Jammer genoeg was de eerstkomende sessie in Vlaams Brabant al volzet.

Aangezien ik dus nog niet kon deelnemen, besloot ik om mijn tijd nuttig te besteden. Via Cevora, SBS en Syntra heb ik een heel pakket opleidingen gevolgd, vanzelfsprekend gericht op de activiteit die ik als ondernemer later wil uitoefenen: copywriter.

Opleiding copywriting
Opleidingen helpen echt!

Achteraf gezien kan ik die opleidingen alleen maar aanbevelen! Je leert er enorm veel bij over je vakgebied. Het zijn dan ook door de wol geverfde experten die deze cursussen geven. En als surplus ontmoet je daar heel veel mensen wat je netwerk alleen maar ten goede kan komen.

Wat de kostprijs van die trainingen betreft: als je recht hebt op outplacement, beschik je over een budget waarmee je bepaalde opleidingen kan betalen. Hetzelfde geldt ook voor Maak werk van je zaak. 

Naast de opleidingen die in rechtstreeks verband staan met schrijven, heb ik ook heel veel opgestoken van andere soorten workshops. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de training over Prospectie (hoe moet ik klanten binnenhalen?) en die van Netwerken (hoe spreek ik iemand aan op een event? Hoe stel ik me op de beste manier voor?).

Netwerk, connecties
Connecties zijn belangrijk!

Tenslotte heb ik ook veel informatie gekregen in de workshops over zelfstandig ondernemen (alle formaliteiten die je moet vervullen als je zelfstandige wordt) en op de netwerkevents van Unizo.

Het is niet toevallig dat ik hier een lans breek voor het volgen van opleidingen van diverse aard. Mij heeft het daadwerkelijk geholpen op verschillende vlakken. Mijn vakkennis is verhoogd, ik heb vele interessante mensen ontmoet, connecties gelegd en mijn zelfvertrouwen is gestegen. Een echte aanrader!

Lees het vervolg in deel 3!


Geef een reactie